Biografie

Paul Stark (1967) is een pianist die zich graag begeeft op het snijvlak van de klassieke muziek en de jazz. In 1995 voltooit hij zijn studie Muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht, gevolgd door Piano Lichte Muziek bij Kris Goessens, Rob van Kreeveld en Jan Laurens Hartong aan het Rotterdams Conservatorium (1998-2001). Tijdens deze periode maakt hij een aantal studiereizen naar Cuba en Amerika (New Orleans). Zijn passie voor de klassieke muziek leidt tot een intensieve privéstudie klassiek piano bij pianiste Marjo Boom (2002-2008)

Het Paul Stark Trio (Paul Stark, piano; Uli Glaszmann, contrabas; Arnoud Gerritse,slagwerk) is al jaren een stabiele factor in Paul’s carrière. Tussen 1998 en 2001 speelt het trio op een groot aantal concoursen waaronder The Dutch Jazz Competition en de Erasmus Jazz Prijs. De groep was in 1999 winnaar van de Dordtse Jazz Prijs en krijgt de mogelijkheid haar eerste cd op te nemen Le Voi La met als gastsolist Eric Vloeimans. Het jaar daarop wint het trio de Concours Breda Jazz Prijs 2000. De tien daarop volgende jaren kenmerken zich door een enorme innerlijke groei van het trio. Muzikaal maakt de band een fascinerende ontwikkeling door wat uiteindelijk resulteert in een CD opname, Sonata: een zeer eigenzinnige versie van de Sonate in b van Franz Liszt voor jazztrio.

Van 2001 tot 2005 is Paul de vaste pianist geweest van de succesvolle band Young Sinatras. Met deze band speelde hij op vele jazzfestivals in binnen- en buitenland, waaronder het North Sea Jazz festival. Ook verzorgde hij met deze band een theater-tournee langs een groot aantal theaters in Nederland.

Naast het voeren van een drukke lespraktijk is Paul momenteel actief in het pianoduo Double Deux. Samen met klassiek pianiste Marjo Boom vertolkt hij het gehele spectrum van de pianomuziek. Naast klassieke muziek en jazz worden ook door Paul gearrangeerde popnummers uitgevoerd.

Sinds januari 2012 is Paul samen met drummer Jonas Linnemann de drijvende kracht achter Starklinnemann. Dit ensemble opereert niet alleen als trio maar heeft ook met vele grote namen binnen de jazz samengewerkt zoals Dick de Graaf, Denise Jannah, Deborah J Carter en Hermine Deurloo. In februari 2014 verscheen hun debuut CD ‘Awake’. Bijzondere projecten van StarkLinnemann zijn het “Chopin Project” waarbij werken van deze beroemde componist/pianist worden gearrangeerd voor jazztrio en het Quintet waarbij voornamelijk eigen werk wordt uitgevoerd waaronder Pauls “Sonata For Jazz Quintet”

Sonata For Jazz Quintet

U kunt hier de biografie als PDF downloaden:
Biografie